Barcelona ne gubi vrijeme, zimus je završila vezistu Artura iz Gremija, a do početka Mundijala očekuju se još dva važna potpisa.

Pored transfera Antoana Griezmana koji je praktično završen i čeka se samo da prođe finale Lige Evrope da se objelodani, Mundo deportivo je danas potvrdio da je Barca završila posao i oko štopera Seville Klementa Lenglea.

Ovaj 22-godišnji Francuz već je saopštio Sevilli da ne želi da propusti šansu karijere, iako je zahvalan klubu iz Andaluzije na svemu što je uradio za njega.

Jedino se ne zna koliko će iznositi obeštećenje, njegova otkupna klauzula iznosi 35 miliona evra, sigurno je da to Barci neće predstavljati problem.

Navodno, već je postignut dogovor za petogodišnji ugovor, Lengle je spreman da se bori sa Piqueom i Umtitijem za mjesto startera, a sigurno je da će biti prvi izbor ispred Mine i Tomasa Vermalena.

Kolumbijac je pao na najvažnijem testu u nedjelju protiv Levantea i najvjerovatnije će negdje na pozajmicu, dok je Belgijanac doživio novu povredu i sada se opet vratio na staro.

Što se Umtitija tiče, djeluje da je dogovor sa Barcom sve bliži i da nema ništa od odlaska u Manchester United, pa bi Ernesto Valverde sljedeće sezone trebalo da na raspolaganju ima kvartet: Pique, Umtiti, Lengle, Vermalen, dok će Mina na pozajmicu.

sop