Ukoliko bh. reprezentacija u preostale dvije utakmice ne izbori plasman u A diviziju Lige nacija, izvjesno je da će se rastati NSBiH i Ivaylo Petev.

Čak i u slučaju plasmana reprezentacije moguće je da se Petev zahvali na daljnoj saradnji.

Bugarski stručnjak već ima “otvorenih” ponuda. Smatra da je maksimalno korektno radio i vodio tim. Najbolja potvrda stigla je od Edina Džeke. Kapiten reprezentacije i Petev “kliknuli” su od prvog dana i “dijamant” je najveći zastitnik bh. selektora.

Nije tajna da su u NSBiH razmišljali da u finišu potraže osvježenje na klupi Zmajeva. Sve kako bi osigurali uspjeh na kraju Lige nacija…

Nakon testiranja “javnog mnijenja” odlučeno se selektoru da maksimalna podrška kako bi izborio željeni rezultat.

Ipak, nije nemoguće da Savez ili pojedinci traže novog selektora. Indikativan je susret Irfana Durića, dopredsjednika NSBiH i Mehmeda Baždarevića. Bošnjački lider u NSBiH ugostio je Baždarevića u svom Cazinu. Meša je direktno iz Francuske došao u srce Krajine. Istina, drugim povodom. Da oda priznanje Krajišnicima i navijačima iz ovog dijela BiH, kao vjernim navijačima reprezentacije koji diljem svijeta bodre državni tim.

Baždarević je, kao kapiten bio na prvim pripremama reprezentacije 1996.godine kada je Fuad Muzurović bio selektor.

Meša je, po mišljenju većine reprezentativaca, najviše radio na igri. U to je vrijeme bila najveća disciplina i najbolja atmosfera u državnom timu. I danas traje ljubav navijača, s jedne i Baždarevića i njegovog radišnog asistenta Žilija s druge strane.

Inače Baždarević je s reprezentacijom BiH izborio baraž za EP.

Susret Durića i Baždarevića ima težinu, jer je Durić bio odlučujući faktor kod izbora Ivayla Peteva za selektora.

Zvanično, Baždarević je u Krajini, kako bi nastupio za Humane zvijezde BiH na utakmicama u Cazinu (subota) i Bosanskoj Otoci (nedjelja). Obje utakmice, za koje vlada veliko zanimanje, počele su od 18 sati.

Meša je ovom gestom pokazao koliko mu znači navijača i prijatelja iz Krajine. Baždarevića željno očekuju i na Grbavici.

R.S. (Sportske.ba)