U posljednjem kolu njemačke Cvajte imali smo pravu dramu, pošto je posljednjih 90 minuta sezone trebalo da da odgovor na pitanje ko će uz Koln u elitni rang takmičenja u Njemačkoj.

“Jarčevi” su još ranije osigurali ekspresan povratak u Bundesligu i to sa prvog mjsta na tabeli, a za drugo su se borile tri ekipe.

Do posljednjeg kola vladala je velika neizvjesnost i na kraju je gol razlika dala prednost ekipi Paderborna koja je uprkos današnjem porazu u Drezdenu obezbijedila plasman u Bundesligu.

Klub koji se 2014. godine prvi put u historiji plasirao u Bundesligu ekspresno je eliminisan, a zatim je u sezoni 2016/17 jedva izborio opstanak u trećoj ligi!

Prošle sezone bio je drugi u trećoj ligi, izborio povratak u Cvajtu, a danas i novu promociju i to u elitni rang takmičenja.

Šansu da se kroz baraž plasiraju u Bundesligu imaće fudbaleri Union Berlina koji su danas odigrali neriješeno sa Bohumom (2:2).

Rival Union Berlina u baražu biće Stuttgart.

Hamburg je serijom loših rezultata u završnici Cvajte ostao bez šanse da se ekspresno vrati u Bundesligu, pa će i naredne sezone igrati u drugom rangu takmičenja.

Loading..