Bh. košarkaški reprezentativac i zvijezda KK Cedevite Džanan Musa očekuje da će biti izabran u prvoj rundi NBA Drafta, te da će već naredne godine igrati u najjačoj ligi svijeta.

Musa se ovih dana nalazi u Trevisu na NBA Global Campu gdje je potvrdio da u četvrtak ide u New York gdje će se pripremati za NBA draft.

“Sljedeće dvije sedmice će biti veoma zauzete za mene jer u četvrtak idem u New York gdje ću se pripremati za draft”, rekao je Musa.

“Imao sam 23 intervuja. Bilo je uzbudljivo razgovarati sa skautima iz NBA lige. U naredne dvije sedmice ću imati mnogo posla. U četvrtak putujem u New York, gdje ću trenirati uoči drafta. Sretan sam i uzbuđen zbog toga. Zasad nemam raspored, u New Yorku ću ga napraviti. Zasad znam da ću posljednja tri dana provesti u San Antoniju”, dodao je Musa.

Zatim je bh. košarkaš potvrdio da očekuje da će sljedeće sezone igrati u NBA ligi jer želi raditi sa najboljim trenerima na svijetu i vidjeti kako je igrati u NBA.

“Očekujem da ću naredne godine biti u NBA ligi. Želim raditi sa najboljim trenerima na svijetu, vidjeti kako je to igrati u NBA ligi”, kazao je Musa.