Osim selektora Peteva, medijima se na Bilinom Polju obratio i kapiten Edin Džeko, koji je kazao da su svi spremni i svjesni važnosti bodova.

“Mislim da su momci spremni. Dobro smo radili i trenirali i sigurno da nam je prije svega drago što smo u ovakvoj situaciji da ovisimo sami o sebi na svom stadionu pred svojim navijačima. Znamo šta nam eventualno pobjeda donosi i sigurno je da smo spremni. Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje od zadnjih, osjeća se pozitivna energija. U zadnje vrijeme situacija nije bila ovakva”, kazao je Džeko te dodao:

“Bilo je dosta negativne energije da li zbog selektora, predsjednika, saveza, Džeke, Pjanića. Uz sve to napravili smo dobre rezultate i ova sutrašnja utakmica i rasprodan stadion, je nešto pozitivnije i sretnije. I kada ide teško, ova ekipa, koja ima dosta mladih igrača, pozitivna energija se osjeti i sigurno da pomaže. Stadion je rasprodat, sve će to pomoći. Nije to što donosi pobjedu, ali dat ćemo sve od sebe na terenu, a vjerujem da će i navijači na tribinama.”

Kazao je da očekuje ofenzivniju igru Crnogoraca i mnogo bolju utakmicu nego u Crnoj Gori, a komentarišući navijačku atmosferu kazao je da poštovanje postoji i da je to normalno.

“Ja vjerujem da je veliko poštovanje BiH i Crne Gore tako da nema razloga da sutra bude drugačije. Očekujem pozitivnu atmosferu na tribinama i veliko poštovanje koje su i oni pokazali prema nama. To treba biti normalno, ali na terenu 90 minuta nema prijatelja”, zaključio je Džeko, prenosi Klix.

Naša reprezentacija posljedni trening će imati u 20 sati na Trening centru Nogometnog saveza BiH.