FK Sarajevo je rezultatom 2:0 savladao FK Zvijezda 09 u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice na press-konferenciji govorio je pomoćni trener Zvijezde Darko Milisavljević.

– Zaslužena pobjeda Sarajeva. Ja im čestitam na tome. Sarajevo je iskoristilo ono što smo mi njima dali, mi nismo ono što su oni nama. Primili smo gol u najgorem mogućem trenutku. Znamo da Sarajevo ima ozbiljan individualni kvalitet. Nismo smjeli da ostavimo napadača koji je poznat po tome. Potkrala nam se greška, ali to nam se malo češće dešava. Javnost ovdje ne znam ali stvarno imamo velikih problema što se tiče povrijeđenih igrača. To su naši problemi s kojima se borimo – započeo je.

– I danas smo probali igrati napadački. Na nama je da se odmorimo od ove utakmice i da se što bolje spremimo za narednu – kazao je Milisavljević.

– Uprava kluba smatra da radimo dobar posao, šef je podnosio ostavku. Naš novinar koji je ovdje zna sa kojim smo mi problemima od početka. Ovaj klub je možda pobjednik lige ove godine, to vam kažem iz srca, možda će suze da mi krenu, jer njihov odnos prema meni je ne za veliku pohvalu, nego za nešto što se rijetko dešava u sportu. Ja se sad njima javno zahvaljujem i u svoje ime, i u ime moje porodice, jer nisu fudbal samo rezultati, iako je to mnogo bitno na kraju, ali ima neka ljudskost koja je bitnija od svega.

Taj klub je pokazao takvu ljudskost da ja to nikad neću moći da zaboravim. Ne bih ulazio dalje šta se dešavalo i meni, samo hoću da kažem da nije sve u rezultatima iako su oni mnogo bitni. Ima nešto iznad fudbala i sporta. Kažem sada, u lično ime se zahvaljujem porodici Jović i FK Zvijezda i svim zaposlenim u njemu, i fudbalerima, naravno sa doktorima. Vjerujte mi, oni su meni spasili život. Hoću da vam kažem da je FK Zvijezda sa ljudske strane u ovoj sezoni pobjednik lige. Bez obzira da li ćemo ispasti. Situacija nije zavidna, možda ćemo ispasti, nije sramota da ispadnemo, ali dat ćemo sve od sebe i svaku utakmicu ćemo igrati kao da je posljednja – dodao je Milisavljević, prenose Sportske.ba