Legenda italijanskog fudbala i golman Juventusa, Gianluigi Buffon ove sedmice igra svoju posljednju utakmicu za Staru damu.

Povodom toga, legenda Rome i reprezentacije Italije, Francesco Totti odlučio je poslati pismo kao znak podrške svom dugogodišnjem rivalu, ali i velikom prijatelju.

“Uvijek sam se osjećao prijatno u obrnutim ulogama: Ja koji tvrdoglavo nisam mogao da se odvojim od svog dresa i ti koji si uvijek pokušavao da prebaciš svoju racionalnost na mene. Bilo je teško, ponekad i srceparajuće, zatvoriti cijeli krug. Sada, kada si najavio svoje “zbogom” osjećanja me vraćaju 12 mjeseci unazad. Ne mogu ti reći šta ćeš osjećati sutra na svom stadionu, niti znam koje će ti misli prolaziti kroz glavu u trenutku kada budeš odlučivao da li da odeš ili završiš karijeru. Svako donosi odluke na svoj način.”

“Siguran sam da ćeš ovih dana premotati filmsku traku svoje karijere. Sjajno je pomisliti na to da smo u našim filmovima imali zajedničke uloge. Krenuli smo zajedno kao djeca, kasnije postali kapiteni i ljudi. Branili smo isti dres, plavi, i borili se za različite boje. Ja za crveno-žutu, ti za crno-bijelu. Vidim iza nas Svjetsko prvenstvo, noć u Berlinu, naš zagrljaj. Želim da ti se zahvalim za to kakav si bio protivnik, ali i prijatelj”, emotivno je pisao Totti.