Liverpul je napravio plan, sa realizacijom istog krenuli su već ovog ljeta. Kylian Mbappe je za dvije godine uspio da napravi nevjerovatne stvari.

Sezonu 2016/17 je počeo na klupi Monaka, ubrzo je dokazao da posjeduje kvalitet za prvu postavu, da bi do kraja sezone postao jedan od najvažnijih igrača “Kneževa”, koji su pokorili Francusku i domogli se polufinala Lige šampiona.

Narednog ljeta uslijedio je šok, PSG je angažovao mladog Francuza, Monako je dogovorio obeštećenje od 180 miliona evra.

Ta svota legla je na njihov račun ovog ljeta, a Mbappe je u međuvremenu ponovo postao prvak Francuske, ovoga puta sa Parižanima.

Jasno, postao je nezamjenjiv i u reprezentaciji Francuske, a onda je sa “Trikolorima” ovog ljeta postao i prvak svijeta. Imao je velike zasluge za ovaj historijski uspjeh, bio je jedan od najboljih igrača turnira, a dobio je i nagradu za najboljeg mladog igrača Mundijala u Rusiji.

Sasvim je jasno da je Mbappe neko ko će u budućnosti osvojiti i po koju “Zlatnu loptu”, PSG u svojim redovima ima najveći svjetski biser.

Real Madrid je želio da ga angažuje ovog ljeta, nakon što su prodali Kristijana Ronalda Juventusu, ali je to nemoguća misija za Madriđane.

Mbappe je izjavio da će ostati u PSG, ali na “Enfildu” se nadaju da se neće previše zadržavati na “Parku prinčeva”.

Naime, “Redsi” se nadaju da bi Mbappe jednog dana mogao da pojača njihove redove.

Oni su početkom tekućeg prelaznog roka angaživali Fabinha iz Monaka, bivšeg Mbapeovog saigrača.

Upravo je 19-godišnji Francuz prvi čestitao Brazilcu na ostvarenom transferu u redove Liverpula, a Fabinho će, kako je i sam rekao, pokušavati da ga ubijedi da mu se jednog dana pridruži.

Brazilac je rekao da još uvijek nije čestitao bivšem saigraču na osvajanju Svjetskog prvenstva, ali da će to učiniti prvom prilikom, kao i da će polako početi da ga ubjeđuje da dođe u Liverpul.

“Nisam još imao priliku da mu čestitam na osvojenom Svetskom prvenstvu. Ovo što je Francuska uradila je fantastično. Šta je Mbape postigao za dvije godine u profesionalnom fudbalu je nevjerovatno.

On je fenomen i morate mu čestitati. Čim dobijem priliku, to ću i uraditi.

Već mi je rekao da će naredne sezone ostati u PSG. Ali krenuću polako da ga ubjeđujem da dođe u Liverpul”, izjavio je Fabinho.

Iako je za sada sve na nedovoljno ozbiljnom nivou, nema sumnje da u Liverpulu gaje nadu da bi u slučaju da Mbape riješi da promijeni sredinu, mogli da ga ubjede da se preseli u njihove redove, kako imaju prednost u odnosu na brojne druge klubove, jer u svojim redovima imaju njegovog dobrog prijatelja Fabinha.

Na navijačima Liverpula je da se nadaju i vjeruju da bi ovaj transfer mogao da se ostvari, na upravi je da polako razrađuje plan, jer nema sumnje da bi angažovanjem Mbapea imali vjerovatno i najbolji napad na planeti.

sop