Iako ste možda mislili da žene manjak seksa odlično podnose, ipak stvari su malo drugačije nego što se misli.

I muškarci i žene vrlo lako mogu da otkriju da u svom životu imaju manjak seksa. Nedostatak seksa na jednoj ženi nekada može da bude i više nego očigledan kroz različite postupke i ponašanje.

Pročitajte koje su to karakteristike koje otkrivaju da vam fali seksualni kontakt s partnerom.

1. Hroničan umor

Mnoge žene koje ne upražnjavaju seks imaju nesanicu i zbog toga su tokom dana pospane. Zapravo, za sve je kriv hormon oksitocin koji na žene deluje kao sedativ, a luči se tokom orgazma. Zbog nedostatka ovog hormona, žene su često uznemirene i imaju problem sa snom.

2. Prevremeno starenje

Tokom seksa luči se i kolagen, koji je zadužen za lep i mladolik izgled kože. Zbog nedostatka kolagena, koža će izgledati starije nego što zaista jeste.

3. Problemi s kožom

Bubuljice i akne na licu pojaviće se ženama s manjokom progesterona, koje tijelo proizvodi tokom seksa, jer ovaj hormon zadužen je za čisto lice i kožu bez nepravilnosti

4. Neprijateljsko ponašanje prema drugim ljudima

Pored fizičkih, postoje i psihičke posledice nemanja seksa. Ova je prva u redu. Žene koje nisu seksualno zadovoljene često su neprijateljski raspoložene na celi svet oko sebe.

5. Slabija otpornost na bolove

Oksitocin je hormon koji se luči tokom seksa, a deluje kao prirodni lek protiv bolova i grčeva, tako da žene koje nisu seksualno aktivne često uzimaju lekove protiv bolova jer imaju manjak oksitocina.

6. Slab imunitet
Seksualni odnosi poboljšavaju opšte stanje organizma i povećavaju broj antivirusnih antitela za 30 posto.

7. Zaboravnost

Seks utiče i na cirkulaciju, a samim tim i na bolji rad mozga.

8. Stalno nezadovoljstvo svojim izgledom NEĆETE VJEROVATI ŠTA DJEVOJČICA IZ SRBIJE RADI DRUGU NASRED ČASA! više klikom ispod

OVDJE Nedostatak seksa možda najviše utiče na samopouzdanje, pa žene koje nemaju seksualne odnose često nemaju i veru u sebe i konstantno su nezadovoljne sobom i svojim izgledom.