Fudbaleri Željezničara narednu sezonu zvanično će početi u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Osvajanjem Kupa naše zemlje u ovoj sezoni, te osvajanjem drugog mjesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Plavi su izborili takmičenje u kvalifikacijama drugog po rangu evropskog fudbalskog takmičenja.

Ipak, kako sada stvari stoje Željo neće meč prvog pretkola Evropske lige igrati na Grbavici.

Naime, kako je danas kazao predsjednik Željezničara Senad Misimović rekonstrukcija travnjaka stadiona Grbavica počet će i biti završena kako je ranije i planirano. Misimović je danas kazao da ne postoji niti jedna prepreka i da će radovi početi u planiranom roku. Rekonstrukcija travnjaka Grbavice bi tako trebala početi 21. maja kako je ranije i najavljeno na press konferenciji na kojoj je predstavljen i izvođač radova.

– Klub je odlučio pokrenuti izgradnju travnjaka 21. maja, koja će biti završena u roku od 60 dana. Radi se o prirodnom travnjaku koji će zadovoljiti sve uslove potrebne za odigravanja utakmica na najvišem nivou. Taj travnjak nema niko u regiji i mi ćemo u regiji biti pioniri s takvom infrastrukturom – rekao je Misimović 29. marta ove godine.

Obzirom da Plave prve evropske utakmice očekuju 12. ili 19. jula izvjesno je da Željo neće moći susret prvog pretkola igrati na svojoj Grbavici. U slučaju da izbore plasman u drugo pretkolo, a da radovi budu završeni u predviđenom roku Željo bi te utakmice igrao na Grbavici. Susreti drugog pretkola na rasporedu su 26. jula odnosno 2. augusta.