Ford Trucks i F-MAX 500 KS bili su nagrađivani modeli, ali svim zainteresovanim kupcima, na testnu vožnju sada je dostupan i tegljač 1848T s kiperskom hidraulikom.

Ford Otosan, kao vlasnik marke Ford Trucks, jedna je od kompanija koja je u top 400 čak dvije Forbes liste za prethodnu godinu, a dobitnik ovogodišnje prestižne internacionalne nagrade za najbolji kamion je ovaj proizvod.

Od sada su vozila ovog brenda prisutna i u granicama Bosne i Hercegovine. Naime, danas je potpisan važan uvoznički ugovor za tržište naše države, koji je kompanijama Kamion Importer postala generalni uvoznik Ford Trucks kamiona za Bosnu i Hercegovinu.

Naime, Lari Host je u svojim uvodnim riječima, inače regionalni direktor prodaje Ford Trucks vozila, iskazao svoje vjerovanje da će se ovi kamioni, svojom izdržljivošću i širokom paletom nadogradnji, vrlo brzo udomaćiti kod kupaca na tržištu naše države.

A i niska potrošnja te velika izdržljivost, uz moderan dizajn kamiona, doprinjeće atraktivnosti vozila, što potvrđuje i dizajn ovih kamiona,

Baš iz tih razloga, Host očekuje da rezultat neće izostati ni u Bosni i Hercegovini. Očekivani srednjoročni plan navodi da će biti oko 10% tržišta novih kamiona.

Direktor kompanije Kamion Importer, Mirza Alićajić je istakao kako je tržište naše zemlje spremno za dolazak ovog milijarderskog giganta.

„Za kupce Ford Trucks kamiona, u mogućnosti smo ponuditi kompletnu uslugu u segmentu prodaje, ali i postprodaje, i to u novom modernom centru u Tuzli, u industrijskoj zoni Lukavac. Trenutno su u toku i radovi na prvom velikom prodajno-servisnom centru, koji se, po najnovijim Ford Trucks standardima, gradi u Tuzli. Centar će sa radom početi u junu ove godine, a osiguravati će sve potrebne dijelove i usluge održavanja komercijalnih vozila po najvišim standardima struke.“ dodao je Alićajić.

sop