Elitni razred francuskog fudbala dobit će novo ime. Od sezone 2020./2021. prva liga Francuske bit će poznata kao Ligue 1 Uber Eats, nakon što su sklopili sponzorski ugovor s online platformom za dostavu hrane.

Uber Eats će zamijeniti francuskog proizvođača namještaja Conforamu.

Ova promjena izazvala je puno reakcija na internetu, koji se brutalno sprda s novim imenom francuskog prvenstva.

Ligue 1 već se dugo u šali naziva ”farmerskom ligom” jer podosta klubova stiže iz manjih i ruralnih sredina, poput Guingampa koji čak ima i službeni klupski traktor.

Ugovor s prehrambenom firmom samo je pojačao takav dojam, pogotovo jer druga liga nosi sponzorsko ime po lancu pizzerija Domino’s. Neki sugeriraju da će nakon ovakve promjene imena u Francusku doći Gonzalo Higuain, nogometaš koji baš i nije poznat po vitkoj liniji.

Kao da to nije dosta, stigla je i najava neobične prakse koja je internetu, uvijek spremnom na trolanje, došla kao “kec na desetku”.

U sklopu novog sponzorskog ugovora, loptu će prije utakmice na centar donositi – dostavljač Uber Eatsa. Stići će hladna, dostavljač će se izgubiti na pola puta, kasnit će i donijeti krivu loptu, sudac će mu morati dati napojnicu, samo su neke od šala koje kruže na račun ove ideje.

Loading..