Na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, Nijemci su lako prošli grupu, dok su Englezi nerješenim rezultatima protiv Amerikanaca i Alžira morali da se zadovolje drugim mjestom, što je dovelo do toga da upravo ove dvije ekipe ukrste koplja u osmini finala.

Englezi nisu baš najbolje otvorili meč, Nijemci su rano poveli golom Klosea, da bi Podolski već u krajem prvog poluvremena uduplao prednost.

Englezi se vraćaju brzo u život, a Frank Lampard već u sljedećem napadu šutira odbijenu loptu na ivici šesnaesterca, lopta se od prečku odbija u gol.

Englezi su u transu, Lampard već sa Rooneyom proslavlja gol, a onda hladan tuš za sve, Nijemci su već u opasnoj kontri, jer gol nije priznat.

Sudija Jorge Larionda nije vidio da se lopta odbila gotovo pola metra iza gol linije, pogledao je u svog pomoćnika, ali ni on nije odreagovao. Zato je odlučio da se igra nastavi. Ogorčeni su bili reprezentativci Engleske, ali su uzaludno protestovali, na kraju nisu mogli da se oporave od nepravde koja ih je zadesila što su Nijemci iskoristili i sa još dva pogotka postavili konačan rezultat od 4:1 i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, prenosi portal SportskaSjecanja.com.