Na jučerašnjem duelu 20. kola Premijer lige BiH između Viteza i Čelika (0:0) teško je ozljeđen defanzivac domaćina Marko Jevtić, koji je odmah nakon utakmice prebačen u bolnicu te hitno operiran.

Nažalost, doktori mu nisu uspjeli spasiti bubreg  te je jasno kako je karijera za ovog 34-godišnjaka zavšena.

Svakako gest vrijedan pažnje su napravili fudbaleri i stručni štab Sloge Simin Han koja se takmiči u Prvoj ligi federacije nakon pobjede protiv Bosne Seme (2:1).

Naime, fudbaleri i stručni štab Sloge su nakon utakmice u svlačionici posvetili pobjedu Marku Jevtiću te na taj način pružili podršku fudbaleru koji je nažalost primoran završiti karijeru.

Kontaktirali smo šefa stručnog štaba Sloge, Nermina Bašića koji je za naš portal izjavio: “Cijeli dan sam u nevjerici zbog ovog što se desilo Marku, borili su mu se za život i na kraju znate već kako se završilo. Ovo se može desiti bilo kome, malo se cijene ovi momci koji su svaki dan u opasnosti.”

“Najmanje što smo mogli uraditi je ova slika koja je zaista iz srca. Znam da je Vitez gospodski klub i da će sve učiniti za Marka u budućnosti, ali nažalost jako puno ima primjera gdje klubovi zbog troškova daju samo ispisnicu. Za mene su igrači svetinja jer smo svi mi njihov servis.”- dodao je za kraj Bašić.

Izvor: SOP.BA (Razgovarao: Almin Pilav)