Reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nema kompletiran stručni štab, a pomoćnici selektora Ivayla Peteva bit će potvrđeni na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH krajem februara, saznaje portal Klix.ba.

Podsjetimo, na službenom predstavljanju Peteva u prostorijama saveza potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić je istakao da će stručni štab biti kompletiran do 15. februara.

“U narednih deset-petnaest dana Petevu ostavljamo da iskomunicira sa svim potencijalnim kandidatima i da s njima nađe zajednički jezik. Oni koje on izabere i predloži će biti njegov stručni štab. Na narednoj sjednici koja bi trebala biti održana do 15. februara ćemo dobiti taj prijedlog i praktično kompletirati stručni štab”, rekao je Sofrenić 27. januara.

No, 15. februar je prošao, a Petev još uvijek nije zvanično dobio saradnike u stručnom štabu Zmajeva.

Sjednica Izvršnog odbora će biti održana tek krajem februara, saznaje Klix.ba. Tačnije, ona bi trebala biti održana u posljednjoj sedmici ovog mjeseca, najranije 22. februara.

U međuvremenu, kako saznajemo, traju dogovori o izboru pomoćnika, ali i selektora mlade te juniorske reprezentacije.

Tako će selektor Petev sa svojim saradnicima imati manje od mjesec za pripremu prve utakmice koja Zmajeve očekuje 24. marta u gostima kod Finske.