Ismail Barlov, sa samo 12 godina, postao je prvi sportaš iz Bosne i Hercegovine koji je ostvario A normu za Paraolimpijske igre u Parizu sljedeće godine.

Kao član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva, Barlov je osvojio srebrnu medalju na takmičenju Svjetske paraplivačke serije u Limožu u disciplini 50 metara prsno, što je vrijedno zlatne ulaznice za Pariz. Također je postigao A normu u istoj disciplini za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Mančesteru u avgustu ove godine.

Na istom takmičenju u Limožu, Ismail Barlov je također ostvario A normu za Svjetsko prvenstvo u disciplini 150 metara mješovito. Ovaj uspjeh predstavlja novu stranicu historije bh. sporta, a selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amel Kapo, čestitao je Ismailu Barlovu na izvanrednom rezultatu.

Također je pohvalio trenere Plivačkog kluba SPID i najavio daljnje uspjehe. Na istom takmičenju u Limožu, Ismail Zulfić, također reprezentativac Bosne i Hercegovine, zauzeo je osmo mjesto u seniorskom A finalu discipline 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

Zulfić je potvrdio dobru formu nakon osvajanja bronze na prethodnom takmičenju Svjetske serije u Italiji. Takmičenje u Limožu završava u nedjelju, kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin.