Trener Manchester Cityja Pep Guardiola gleda u budućnost. Velika meta poput Kanea mu je izmakla, zadovoljio se Grealishom, ali planira dalje. Produžio je ugovor, traži nove igrače za smjenu generacija, a mediji u Engleskoj tvrde da je na redu zamjena za Fernandinha.

Nekoliko igrača je u izboru, Declan Rice je jedan od njih, ali priča se da bi Guardiola mogao da ponudi 100 miliona eura za Bellinghama iz Dortmunda. Bivši igrač Birminghama je prava senzacija, želi ga i Liverpool, ali oni ne mogu da pariraju kada je novac u pitanju Građanima.

Upravo se licitacija kojom Manchester City podiže cijenu igračima navodi kao razlog za nervozu Kloppa i njegovu kritiku rivala. Nijemac se obrušio na klubove iz Manchestera, ne birajući riječi, zbog silnih kupovina i pumpanja cijena.

Uz Engleza, razmišlja i o Kevinu Phillipsu koji je tri puta jeftiniji, engleskom reprezentativcu iz Leedsa. Guardiola želi da podmladi značajnije vezni red, pa se čak dovodi u pitanje, osim Fernandinha koji sigurno odlazi i ostanak Gundogana koji će napuniti 31 godinu u oktobru.

Uz to, poslije suspenzije Mendyja zbog silovanja, Guardiola razmišlja o Teu Hernandezu iz Milana, koga želi i PSG jer koristi Cancela kao lijevog beka, a ima još i Zinchenka, kome to također nije prirodna pozicija.

Napadač?

Po Kanea se neće vraćati, kako tvrde izvori iz Cityja, oni su navodno prenijeli medijima da je Pep riješen da pruži šansu Jesusu, ali i mladom Delapu, jer na tržištu nema igrača. Probali su da uzmu Lewandowskog bez uspjeha, teško će i do Haalanda, tačnije taj transfer je u magli, te bi u sopstvenim redovima trebalo da stvore igrača spremnog da popuni Aguerove kopačke.