Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra protiv selekcije Slovačke. Utakmica počinje u 20:45h.

Na press-konferenciji uoči utakmice izjavu je dao selektor BiH Faruk Hadžibegić.

– Za Kolašinca već znate da se vratio nazad. Poslije treninga ćemo znati može li Džeko igrati ili ne može, doktor će vidjeti situaciju. Ostali su svi zdravi – pojasnio je Hadžibegić.

– Mnogo je bolje i lakše kada otvorimo takmičenje pobjedom. Međutim, mi sutra i da pobijedimo, ima još osam utakmica. Mi Bosanci smo poznati po euforiji, a kad izgubimo kontra. Treba ostati lucidan oko situacije i izbjeći tu euforiju. Nema razloga za nju. Poslije utakmice ćemo vidjeti koji rezultat odgovara. A naravno da bi voljeli pobijediti – rekao je Hadžibegić.

– Slovačka je jako kvalitetna ekipa. Rezultat koji su napravili sa Luksemburgom uopšte nije negativan, jer se radi o jednom od favorita za drugo-treće mjesto, tako da sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da se sutra desi, ništa nije riješeno. Naravno da ćemo pokušati napraviti rezultat koji je najbolji mogući za nas. Izuzetno respektujemo domaćina. Oni imaju ambiciju, imaju igrače koji igraju evropske lige kao i i naši, tako da je sve to totalno otvoreno – oprezan je Hadžibegić.

– Vidjeli ste da smo prošlu utakmicu izveli dva igrača zbog povreda. Radi se o mladim igračima. Oni su puno toga učinili u prošlosti da bi došli do ovoga, to im je breme mnogo teže nego što se vidi sa strane. Ja se adaptiram na ovo što imam. Želim naći najbolju formulu koja najviše odgovara igračima. Svaki trener želi staviti nešto svoje, ali kada imate utakmicu u srijedu a igrači dođu u ponedjeljak, šta možete tu nametnuti? Nijednog momenta nemojmo zaboraviti da su i oni nas gledali. Tražit ću najsvježiju ekipu, mentalno su svi spremni za sutra – izjavio je selektor BiH.

Hadžibegić je dobio pitanje da li je već odlučio ko će se ovaj put naći na tribinama, s obzirom da je selektorova odluka da u četvrtak na tribinama ostavi Miroslava Stevanovića izazvala dosta bure.

– Kakav si razbojnik! Isti mi je problem. Ako Džeko bude spreman, morat ću presjeći. Nažalost, ako ne bude Džeke, onda je ista grupa, ali otprilike imam neku ideju – odgovorio je Hadžibegić.