Jučer je bila odigrana utakmica Prve lige Federacije BiH u Živinicama, a nakon utakmice pojavila se informacija kako je delegat utakmice Halim Stupac, inače rasni golgeter Jedinstva, tražio da se odstrani zastava sa ljiljanima, koja je bila u rukama domaćih navijača.

Nakon što smo provjerili informaciju i utvrdili da se radi o čistoj laži, želimo naše čitatelje obavijestiti o tome i izraziti izvinjenje čovjeku koji obavlja svoj posao na pošten način, koji je bio borac u ratu za BiH i koji je inače veliki patriota, a izvinjenje izražavamo i u svoje, ali i u ime ostalih medija koji su prenijeli lažnu informaciju.

Halim Stupac, da je htio uklonuti zastavu, to je mogao učiniti u prvoj minuti utakmice, na poluuvremenu, bilo kad, a ne baš u drugom dijelu susreta. Razlog zašto su navijači u 65. minuti napustili tribinu ne treba tražiti u ovom čovjeku, nego u nekom drugom.

Na utakmici postoji niz službenih osoba, službeni predstavnik, komesar bezbijednosti, predsjednik kluba, vođa policije, vođa zaštitara, vođa redara itd.. Oni svi mogu potvrditi da delegat nije utjecao na odlazak navijača sa tribine.

Svi koji poznaju Halima, znaju da je veliki patriota i da nikada ne bi uradio nešto tako. Nažalost, čovjek zbog neistinitih informacija sada prolazi težak period, ali sigurno je da neće dozvoliti da se njegovo pošteno ime blati i da će istinu, ako ništa, tražiti na sudu.

Izvor: Sop.ba