Nakon sjajnih nastupa u evropskim utakmicama Veleža, ali i u prvenstvu, Haris Ovčina bi mogao napraviti sjajan transfer već u januarskom prelaznom roku.

Naime, pojavila se informacija da je za usluge borbenog bh. fudbalera Harisa Ovčinu zainteresovana Rijeka. Hrvatski klub igra sjajno ove sezone, ali mnogi su mišljenja da im je neophodno više opcija u rotaciji ukoliko žele nastaviti sa sjajnim igrama u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Rijeka se navodno okrenula dovođenju Harisa Ovčine, 25-godišnjeg desnog beka koji uspješno nastupa za mostarski Velež i jedan je od najboljih igrača bh. prvenstva. Iz mlađih kategorija Željezničara preselio je u NK Famos 2015. godine, a od 2016. godine je u Veležu.

Haris Ovčina je upisao 128 nastupa u mostarskom klubu, a posebno je impresivna njegova napadačka statistika od 19 godina i isto toliko asistencija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prema Transfermarktu, procijenjena vrijednost mu je 300 hiljada eura. Ugovor mu ističe u ljeto 2022. godine, kada bi mogao doći kao slobodan igrač. Ipak, postoje glasine da će klub s Rujevice tražiti njegov dolazak već na zimu.