Kada se bude vratio u Valdebebes Zidan će se suočiti sa glavoboljom, kada je u pitanju izbor ofanzivnih igrača za novu sezonu.

Ima ih previše, jasno pojačanja Hazard i Jović će podići kvalitet tima, Benzema ne dolazi u pitanje, stigao je i Rodrigo iz Santosa, ali, tu su još Isco, Asensio, Bale, Vinicius, Lukas Vasquez, Mariano, Mayoral i Raul De Tomas koji je cijepao mreže dvije godine u Raju.

To je 12 ofanzivnih igrača, a potrebno mu je pet, ili u najboljem slučaju šest.

Jasno, to je jedan dio većeg problema, Real u ovom trenutku ima 37 igrača na raspolaganju, Zidan hoće 23 ili 24, računajući i tri golmana.

Ali, da prvo vidimo napad.

Pored pomenutog trojca, Francuz ne želi da se odrekne Asensija, a teško će pustiti i Vinisijusa koga želi Valjadolid na pozajmicu. Rodrigo je Santosu plaćen 45 miliona, čini se da će i on dobiti šansu da ostane.

No, Bale ne želi da ode, Lukas Vaskez ima ponudu Intera, ali samo za pozajmicu, Isco takođe ima problem da napusti Real, iako ga žele City i Juventus, cijena je oko 100 miliona, to niko neće platiti.

Borha, Marijano, De Tomas će otići na nove pozajmice, ili će neki od njih biti prodati. James Rodrigez nema mjesta, ali je jedina ponuda Napolija, no i to je opet pozajmica.

Ne mijenja stvar, postoji realna opasnost da od potrebnih pet ili šest igrača, deset ostane u klubu što bi napravilo haos.

U drugim linijama tima, samo Curtois je siguran od golmana, Navas, Lunjin i Luka Zidan se bore za dva mjesta, Kostarikanac bi da ode, ali je 20 miliona previše.

Najmanje problema ima u odbrani, Odriozola i Carvahal konkurišu za desnog, Marcelo i Mendy za lijevog beka, Ramos, Varan, Militao i Nacho su štoperi, Valjeho će morati da ode. Takođe, za dva lijeva veka, Reguljona i Tea Ernandeza nema mjesta.

Vezni red je popunjen Kazemirom, Krosom, Modrićem, Valverdeom, moguće je da ostane i Brahim, dok su Ljorente i Sebaljos otpisani, kao i Kovačić i Odegard.

Dakle, ako ostanu Bale, Isco, Brahimi i Lukas Vaskez, to će biti 27 igrača, da ne pominjemo Rodrigeza, jer vjerujemo da će na kraju Mendes naći neko rješenje.

To je već problem za Zidana, ne želi da uđe tako u sezonu, niti da vodi sve igrače na pripreme, a opet, ako ih ostavi u Madridu, cijena će im biti dodatno spuštena.

I da ne zaboravimo, treba da stigne još jedan vezni igrač, što znači da klub mora da se riješi 14 fudbalera, na ovaj ili onaj način…

Loading..