Prije dva dana objavili smo da postoji interes reprezentacije BiH za dvojicom igrača Gorice. Riječ je o Kristijanu Lovriću, najboljem igraču kluba iz Velike Gorice i stoperu Aleksandru Jovičiću.

Selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev prošlog vikenda u Zagrebu je gledao utakmicu Lokomotive i Gorice. Obojica su mu zanimljivi kao kandidati za poziv u reprezentaciju BiH iako je Kristijan Lovrić nešto kompleksnija priča jer još uvijek nema državljanstvo BiH.

Ipak, pretpostavlja se da Lovrić ne bi trebao imati problema s dobivanjem državljanstva jer mu je otac iz BiH, ali vrlo je upitno bi li krilni napadač Gorice uopće želio igrati za BiH. Zato ga je Index pitao šta on kaže na te napise.

“Trenutno sam fokusiran isključivo na Goricu i na moj maksimalni doprinos u borbi mog kluba za Europu. Naravno da mi interes BiH reprezentacije godi i takvi napisi su meni osobno samo motiv da budem još bolji, isto kao što mi je to bio i pretpoziv izbornika Dalića krajem prošle godine za reprezentaciju Hrvatske, no više od toga ne mogu u ovom trenutku reći”, poručio je Indexu tajnoviti Lovrić za kojeg je Gorica jučer odbila rekordnu ponudu.

Treba istaknuti i da mu je jedina druga reprezentativna opcija upravo Hrvatska, za koju zasad nije u planovima Zlatka Dalića. Hrvatski selektor mu je uputio pretpoziv za utakmice protiv Švicarske, Švedske i Francuske u listopadu prošle godine, ali nije dobio poziv za okupljanje