Bosanskohercegovački stručnjak Bruno Akrapović, definitivno neće sjesti na klupu Tuzla Citya.

Akrapović je figurirao kao glavni kandidat, proteklih dana je obavio više razgovora sa čelnicima Tuzle, ali do dogovora nije došlo. To je potvrdio predsjednik kluba Almir Husić za Sportske.ba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Vodili smo razgovore, bilo je interesovanja i sa jedne i druge strane, ali do dogovora nije na kraju došlo. Mi imamo tu četiri-pet nekih još imena, vidjet ćemo. Do sada nismo niskim razgovarali. Moguće je da će stručni štab predvođen Selverom Ahmetovićem privesti sezonu kraju”, rekao je za Sportske.ba Almir Husić.

Pobjedom protiv Sarajeva na Koševu Tuzla City je došao nadomak plasmana u Evropu. Bit će to historijski uspjeh kluba, koji je do prije samo nekoliko sezona igrao niže rangove bh. fudbala. Tuzla City danas je jedan od najorganizovanijih i za igrače najpoželjnijih klubova u Premijer ligi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjetimo, ekipu su u posljednje tri utakmice ( protiv Sarajeva i Borca u ligi, Veleža u Kupu), sa klupe su predvodili Selver Ahmetović, Mensur i Mirsad Dedić. Situacija na tabeli daje za pravo čelnicima Tuzle da ne žure kada je izbor novog trenera.