U utakmici između Fiorentine i Milana, koja je ponudila čak sedam pogodaka (4-3), srbijanski napadač Dušan Vlahović postigao je dva gola i upisao asistenciju. Vlahović je na 13 utakmica Serie A postigao 10 golova, a dobre partije prenio je i na utakmice Srbije u kvalifikacija, te mu se predviđa zaista blistava karijera.

– Svaka utakmica protiv Milana za mene ima poseban značaj, pošto svi znaju sve te priče o Ibrahimoviću, da je on meni idol. U subotu sam postigao prve golove Milanu, ja sam prvi put pobijedio protiv Milana od kada igram i stvarno je jedno veliko zadovoljstvo. Želio bih da čestitam cijeloj ekipi, stručnom štabu i da se zahvalim svima na podršci. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. U narednu subotu nas već očekuje još jedna jako bitna utakmica koja je i derbi u Toskani i koju svi željno isčekujemo i daćemo sve od sebe da pobijedimo – rekao je Vlahović za Telegraf i nastavio priču o napadaču Milana:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Što se tiče poređenja sa Ibrahimovićem, ne osjećam se kao njegov nasljednik i smatram da svako treba da ima svoj put. Sigurno da imponuju te priče “Ibrahimović-Vlahović”, on je jedan veliki šampion, jedan od najboljih napadača koji su igrali fudbal i zbog svega što je uradio za fudbal, treba još mnogo da se prođe da bismo se približili njegovom nivou. Samim tim što još uvijek igra na top nivou dovoljno govori o njemu, njegovom glađu za uspjesima i njegovom karakteru. On je odličan primjer zbog svega što radi i sa kakvom energijom radi. Ja se trudim da imam neki svoj put, da radim što više na sebi, da se usavršavam i da ostvarim što bolje rezultate pa se nadam da ću mu se u budućnosti možda približiti.

Bivši fudbaler Partizana je otkrio i šta mu je Šveđanin poručio nakon utakmice prošle sezone kada je od njega dobio i dres sa posvetom na poklon.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Razgovarali smo prošle sezone kada su nas oni ovdje (u Firenci prim. aut) pobijedili 3:2. Ja sam otišao do svlačionice Milana, razmijenili smo par riječi, dao mi je njegov dres i uslikali smo se. Tada mi je i rekao na srpskom: “ne odustaj samo gazi”, a na našem jeziku mi je napisao i poruku na dresu što je mene oduševilo. Tokom, ali ni nakon ove utakmice, nismo razgovarali. Oni su izgubili i nisam želio da idem kod njega. Znam kako je kada se izgubi, sigurno nije lijepo i prijatno i budući da znam dosta igrača iz Milana nisam želio nikog da uznemiravam – zaključio je Vlahović, prenosi Kurir.