Proslavljeni francuski napadač Djibril Cisse završio je karijeru 2015. zbog teške povrede, no onda se za dvije godine vratio i zaigrao za švicarski Yverdon i italijansku Vicenzu. Trenutno se pokušava probiti na muzičkoj sceni kao DJ, no i dalje mašta o povratku na terene u 41. godini.

“Nedostaju mi četiri gola do 100 u Francuskoj. Ako postoji klub koji je zainteresiran, neka mi se javi. Spreman sam igrati besplatno. Osjećam da nisam završio posao, nedostaju mi ta četiri gola. Znam da to možda nije presudno, ali živim s tim svakoga dana”, rekao je za Canal Plus pa dodao:

“Pričam o nogometu s ljudima i, kada me neko pita sjećam li se nekog gola, kada čujem tu riječ gol, onda se sjetim da mi četiri nedostaju do 100. Zvuči ludo, ali to je moja opsesija”, rekao je Djibril Cisse.

Cisse je u karijeri igrao za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al Gharafu, Kuban, Bastiju, Saint-Pierroise, Yverdon i Vicenzu.

Za reprezentaciju Francuske zabio je devet golova u 41 utakmici.

Raport.ba

ji U međuvremenu je postao popularni DJ.

Napadač prepoznatljiv po brojnim tetovažama i čestim promjenama frizure.

“Svim srcem ću se posvetiti karijeri DJ-a. Avantura se nastavlja i novi život počinje. Lav nikada ne umire”, rekao je kada se svojevremeno oprostio od nogometa.