Reprezentativac Španije i fudbaler Barcelone Andres Iniesta rekao je danas da će najvjerovatnije završiti s nastupima za nacionalnu selekciju poslije predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Ništa čudno se neće dogoditi, predstojeće Svjetsko prvenstvo će biti moje posljednje učešće sa Španijom”, rekao je Iniesta za radio Onda Sero.

Ovaj 34-godišnji vezista je u finalu Mundijala 2010. godine postigao pobjedonosni gol za Španiju, a takođe je bio i jedan od ključnih igrača na Evropskim prvenstvima 2008. i 2012.

On je prethodnog mjeseca izjavio da će na kraju sezone napustiti Barcelonu posle 16 godina. Njegov posljednji meč za katalonski klub biće u nedjelju na stadionu Kamp nou protiv Real Sociedada.

“Poslije ove sezone sve će biti mnogo drugačije. Da sam odlučio da ostanem u Barcelone, želio bih da nastavim da igram i za nacionalni tim”, rekao je on.

Iniesta je dodao da će prije Mundijala u Rusiji saopštiti u kom klubu će nastaviti karijeri, nagovestivši da to neće biti neki drugi tim iz Evrope.

“Uskoro ću morati da donesem odluku, da li idem u Japan ili u Kinu, jer onda želim da se fokusiram na SP”, zaključio je Iniesta.

sop