Doskorašnji trener Lacija Simone Inzagi novi je šef stručnog štaba milanskog Intera sa kojim je danas potpisao dvogodišnji ugovor.

Perspektivni stručnjak dolazi na “Đuzepe Meacu” nakon izvanredne sezone Intera, ovjekovječene Skudetom i prekidom višegodišnje dominacije Juventusa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inzagi je nedavno napustio Lacio nakon pet godine pošto je na ljeto 2016. godine zamijenio smijenjenog Stefana Piolija, koji je sada na klupi Milana.

Inzagi je prije formalizovanja ugovora sa Interom, skrenuo pažnju čelnicima italijanskog šampiona da po svaku cijenu želi da zadrži belgijskog napadača Romelua Lukakua.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Lukaku se nalazi na meti evropskih velikana i nezavidna finansijska situacija u Interu mu ne ide na ruku, ali je i sam fudbaler izrazio želju da i naredne sezone ostane na “Meaci”.

Manje poznati od dvojice braće Inzagi tako će imati priliku da potvrdi trenerske kvalitete, koje je godinama demonstrirao u Laciju sa kojim je za pola decenije osvojio tri trofeja, a u posljednjoj sezoni igrao i Ligu šampiona.