Bahati Englezi, koji su se već spremali za finale SP-a protiv Francuske i koji su likovali kad je Rusija ispala, smatrajući da će im Hrvatska biti lak zalogaj, žale se, pazite sad – na grubosti koje je, kako piše bivši sudac Graham Poll u kolumni za Daily Mail, hrvatskim igračima dopuštao turski sudac Cuneyt Cakir.

Graham Poll je, ako ste zaboravili, bivši engleski sudac koji je Josipu Šimuniću dao tri žuta kartona na utakmici protiv Australije na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Englezi, koji su patentirali grube startove u nogometu, sad se žale upravo na to.

– Kad igrači imaju dozvolu za grubu igru bez straha da će dobiti karton, prljava momčad profitira – piše Graham Poll o utakmici Hrvatske i Engleske, u kojoj je Cakir podijelio tri žuta kartona, dva Hrvatskoj, jedan Engleskoj.

Hrvatska je imala 23 prekršaja, Englezi 14.

Naravno da hrvatski igrači nisu imali dozvolu za grubu igru, prava je istina da je Cuneyt Cakir od početka imao isti kriterij, za Hrvatsku i za Englesku. Mogao je, istina, na početku dati žuti Lovrenu i Rebiću, ali puštao je malo jaču igru.

Nije davao karton za svaki grublji faul i, što je najbitnije, nije mijenjao kriterij.

Graham Poll kao da je gledao neku drugu utakmicu.

– Lovren i Rebić radili su grubi faul za faulom, sjeckali su igru i engleskim igračima crpili energiju – kaže engleski sudac.

Eto, sad im je i sudac kriv. Neka pati koga smeta, kako vele momci iz 24sata.

sop