Džanan Musa nastavlja osvajati individualna priznanja u debitantskoj sezoni za Real Madrid.

Bišćanin se ranije našao u najboljih pet igrača Eurolige, a Madriđani su otišli na kraju i do titule prvaka Evrope. Jedanaeste u historiji kluba.

Ono što je napravio u najjačem košarkaškom takmičenju Starog kontinenta, “prepisali” su i na najelitnije košarkaško takmičenje u Španiji. Musa je i tamo bio dominantan tokom cijele sezone.

Najjača liga Evrope u košarci, opisala je Musu kroz “Talenat i sposobnost poentiranja…” uz video.

Nakon što je prošlogodišnji MVP, našao svoje mjesto u top 5 igrača drugu godinu zaredom, ove godine pored tog kontinuiteta završio je i kao četvrti strijelac lige.

Džanan Musa ove sezone u Španiji imao je u prosjeku 14,7 poena, 2,7 skokova, 2 asistencije uz index korisnosti 16,3 za nešto više od 20 minuta kroz 32 utakmice.

Najbolju utakmicu sezone u Španiji, bh. reprezentativac odigrao je protiv Barcelone kada je za skoro 29 minuta ubacio Kataloncima 24 poena, imao 5 skokova i 3 asistencije uz valorizaciju 33.

Džanan Musa kao i prošle sezone dobio je najviše 149 glasova. Bh. košarkaš bio je prvi po broju glasova kod navijača, igrača i medija. Prema izboru trenera, Musa se našao na petom mjestu sa Shermadinijem.

N1