Kako je ovo moguće, teško je reći.

Tek PSG je oslobođen istrage FIFA, iako je pumpao sponzorske ugovore sa raznim institucijama, tačnije firmama države Katar, odnosno povezanim sa vlasnicima kluba porodicom Al-Tani.

UEFA je poručila da nastavlja da prati ono što će se dešavati narednih nedjelja, ali ako PSG proda u preostalih 17 dana juna igrače sa 60 miliona evra, oni su se praktično izvukli.

Drugim riječima, sve je bilo u redu u periodu od od 2015. do 2017. to jest Paris Saint Germain je ostao u granicama FFP.

Detaljni pregled finansija znači da su oslobođeni optužbi za takozvani finansijski doping i sponzorske ugovore koji su daleko iznad tržišnih.

Što se tiče prodaje igrača, Gonzalo Guedeš je poslije sezone u Valenciji na meti nekoliko klubova i Španci žele da ga otkupe, interesovanje je pokazao Real, njegova cijena je između 40 i 50 miliona, ako Parižani prodaju njega i nekog mlađeg igrača poput Odsona Eduarda koji je bio u Celticu na pozajmici, ili možda beka Kurzavu, to će biti dovoljno da uđu u prelazni rok u julu i da ponovo potroše ogroman novac.

Što se tiče ostalih klubova, Marsej je kažnjen sa 100 000 evra, Roma je uspjela da ostane u granicama, Interovi računi će i dalje biti pod djelimičnom kontrolom kao i Fenerbahčeovi i Trabzonovi.

Osim Rome, Krasnodar, Lokomotiva Moskva, Monaco i Zenit su uspeli da izađu iz začaranog kruga, i moći će da kupuju igrače bez limita ili kazni.

sportske.net