Rimljani su krenuli sa radom pred novu sezonu, puno je novih igrača, ali se čini da će biti i novih dolazaka. “Vučica” je ovog ljeta bila ubjedljivo najaktivniji tim na tržištu.

Sportski direktor Monći je neprestano radio na pojačavanju svih redova ekipe, a do sada je potpisao devet novih igrača.

U klub su stigli Havijer Pastore (PSŽ), Džastin Klajvert (Ajaks), Davide Santon i Nikolo Zaniolo (Inter), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Vilijam Banda (Lens), Brajan Kristante (Atalanta), Antonio Mirante (Bolonja) i Ivan Markano (Porto).

Objavljen je i spisak igrača koji će početi pripreme, na njemu nema igrača koji su učestvovali ili još uvijek učestvuju na Mundijalu, Alisona Bekera, Federika Facija i srpskog reprezentatica Aleksandra Kolarova, pomenuti trojac će se kasnije priključiti ekipi.

Golmani: Mateo Kardinali, Stefano Greko, Antonio Mirante, Andrea Romanjoli

Odbrana: Vilijam Bjanda, Elio Kapradosi, Žuan Žesus, Rik Karsdorp, Kostas Manolas, Ivan Markano, Luka Pelegrini, Davide Santon

Sredina: Ante Ćorić, Brajan Kristante, Danijele De Rosi, Alesandro Florenci, Maksim Gonalon, Havijer Pastore, Lorenco Pelegrini, Alesio Rikardi, Žerson, Kevin Strotman

Napad: Mirko Antonući, Gregoar Defrel, Edin Džeko, Stefan El Šaravi, Džastin Klajvert, Dijego Peroti, Patrik Šik, Džengiz Under, Danijele Verde

Jasno je i da Rimljani nisu završili sa prelaznim rokom, pojedini igrači popul Florencija, Pelegrinija i Alisona bi mogli i da ih napuste, a Monći planira još nekoliko poslova do kraja ljetnje pijace.

Najveće pojačanje tek bi mogli da stigne na “Olimpiko”, u pitanju je reprezentativac Belgije i napadač Napolija Dris Mertens.

Iskusni Belgijanac je interesantan “Vučici”, a navodno su uspostavljeni i prvi kontakti sa upravom Napolija, Roma se raspituje za “zdravlje” 31-godišnjeg napadača ekipe iz Napulja.

Nema sumnje da bi Mertens uprkos godinama bio sjajno pojačanje za “Vučicu”, vidjećemo da li Monći može da upotrijebi svoju magiju i kao deseto pojačanje predstavi sjajog Belgijanca.

sop