Jurgen Klopp poludio je na suce nakon što je Liverpool izgubio 2:1 na gostovanju kod Tottenhama u sedmom kolu Premier lige. Njegova momčad zamalo je uspjela izvući bod iako je od 26. minute imala jednog, a od 69. dva igrača manje. Ipak, gosti su si u 96. minuti zabili autogol i tako prvi put ove sezone izgubili.

Klopp: U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu.

“U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni vidio utakmicu s ovoliko nepoštenih okolnosti te nepoštenih i suludih odluka. Jedina stvar koju danas nismo imali, uz sudačke odluke, jest rezultat”, osvrnuo se Klopp na utakmicu pa nastavio:

“Svi naši igrači su planine od ljudi! Čudovišta su kako su se borili. Matip? Odigrao je nevjerojatno dobru utakmicu u obrani. Autogol je nesretan. Ovo je težak udarac. Proslavili bismo bod kao ne znam što. Sada nemamo taj bod. Komentar utakmice? Vama je smiješno, ali meni bi bilo skupo.”

Prva situacija: Crveni karton Curtisu Jonesu
Prva situacija na koju se Klopp žali jest izravni crveni karton Curtisu Jonesu u 26. minuti. Sudac Simon Hooper je Jonesu isprva dodijelio žuti karton, no nakon što su ga iz VAR sobe pozvali da pogleda snimku, promijenio je odluku. Dio navijača smatra da je crveni karton preoštra kazna. Iako se radi o vrlo opasnom startu, kao argument navode da je Jones prvo igrao loptom.

“Curtis je stao na loptu i onda je u kretnji nogom prešao preko lopte. To nije bio namjerno grub start, stao je na loptu. Sucu su pokazali samo usporenu snimku, drugačije izgleda kada tako gledate”, izjavio je Klopp.

Druga situacija: Poništen gol Liverpoolu

Još više bure izazvao je poništeni gol Luisu Diazu. Mohamed Salah izbacio ga je jedan na jedan s Guglielmom Vicarijom, a Kolumbijac je zabio za 1:0. Ipak, pomoćni sudac označio je zaleđe, a VAR je nakon vrlo kratke provjere potvrdio tu odluku iako se ona čini dvojbenom. Kut kamere koji je prikazan u prijenosu daje naslutiti da je noga Tottenhamovog braniča Cristiana Romera bila bliže golu nego Diaz.

“Nije zaleđe. Nema šanse. Krivo su povukli linije. Vidjeli smo to na poluvremenu, netko nam je to pokazao na mobitelu. Sve je jasno. Siguran sam da će se o ovome govoriti danima, ali teško je to podnijeti”, poručio je Klopp.

Treća situacija: Prvi od dva žuta kartona Diogu Joti

Treća sporna situacija jest prvi od dva žuta kartona Diogu Joti. Liverpoolov napadač dobio je opomene u 68. i 69. minuti i stoga je isključen. Prvi žuti karton zaradio je zbog minimalnog kontakta s Destinyjom Udogiejem.

“Prvi Diogov žuti karton nema veze s vezom. Tottenhamov igrač je udario njega u nogu”, kratko je to prokomentirao Klopp.

Index.hr