Liverpool je, kako se izvještava, pokucao na vrata Barceloninog napadača Ousmane Dembelea dok su spremni platiti veliki novac da dovedu Francuza na Anfield.

Ovaj šok dolazi iz španskog Don Balona, koji tvrdi da bi Dembele mogao biti na putu u Premier ligu, jer je Barca spremna potpisati zvijezdu Atletico Madrida Antoine Griezmanna.

U izvještaju se navodi da bi Liverpool mogao biti u konaktu oko dogovora o potpisivanju Dembelea i da neće imati problema sa isplatom nevjerojatnih 150 miliona eura za bivšeg igrača Borussije Dortmund.

To bi razbilo njihov trenutni transfer rekord od 70 miliona funti koje su platili Southamptonu za Virgil van Dijka 2018. godine, kako je izvijestio BBC Sport, ali to bi mogao biti dobar potez za Redse.

Jurgen Klopp će zasigurno biti svjestan da će Manchester City potrošiti veliki novac nakon što je završio samo jedan bod ispred njegove ekipe u sezoni koja se upravo završila, pa će Liverpool morati biti aktivan na tržištu.

Kao što je objavio Duncan Castles ispod, Liverpool je također zainteresiran za zvijezdu Lillea Nicolasa Pepea kao jednu od opcija, dok ih je ESPN nedavno povezao s Marcom Asensiom iz Real Madrida.

Iako Dembele izgleda kao transfer za kockanje sa takvom cijenom nakon teške čarolije na Nou Campu, prethodno se pokazao kao jedan od najuzbudljivijih mladih talenata na svijetu

Sop

Loading..