Klopp je s Liverpoolom na 36 odigranih utakmica ove sezone u Premiershipu sakupio 93 boda, ali želio bi u svojim redovima vidjeti Bayernovog Thiaga Alcantaru i Lilleovog 21-godišnjeg napadača Victora Osimhena i tako dodatno pojačati ekipu.

Bivši nogometaš Barcelone Thiago Alcantara želi napustiti Bayern i preći u redove Redsa. Bild piše kako su Liverpool i Thiago već postigli dogovor, a problem predstavlja odšteta. Bayern traži 40 miliona eura kako bi ponovo mogao biti aktivan na tržištu, dok je Liverpool voljan da plati svega 25 miliona eura.

Dolazak Osimhena mogao bi predstavljati problem zbog toga što Liverpool nema mnogo novca zbog problema koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

“Kako bi se pojačali potreban je novac, a ovo su nesigurna vremena. Naravno to znači da neki klubovi ne mogu uraditi ono što bi uradili da situacija nije takva. Imamo fantastične talente i mi, velike talente, igrače koji mogu mnogo napredovati u našoj ekipi. Kupovina sada? Imenovati nekoga i krenuti po njega. To će biti jako teško. Nismo uložili mnogo novca u ekipu prošle godine, a to je bilo prije koronavirusa. Ako budemo imali novca trošit ćemo. Ako ne budemo sigurni da će novca biti vjerovatno nećemo trošiti nogo. Tako je kako je”, rekao je Klopp nedavno.

sop