Dugo se već priča o tome da bi Kristijan Lovrić mogao napustiti Goricu. Svakog prijelaznog roka njegov status glavna je tema razgovora u klubu iz Velike Gorice.

Jučer se taj status zamalo i promijenio. Zasad neimenovan kineski klub ponudio je Gorici tri miliona eura fiksne odštete za najboljeg strijelca HNL-a, doznaje Index iz izvora bliskih akterima ove priče.

Osim što je Gorici ponuđena izdašna odšteta, Lovriću je ponuđen višegodišnji ugovor koji bi mu garantirao milion eura godišnje plaće, novac koji u HNL-u u ovom trenutku ne zarađuje niko.

Gorica je ovu ponudu odbila, iako se jučer tijekom cijelog dana u klubu odvijala prava drama. Ljudi u klubu lomili su se oko odluke, iznos koji je ponuđen jednak je godišnjem proračunu hrvatskog prvoligaša, ali Kinezima je ipak poslana odbijenica.

Podsjetimo, bio bi ovo najveći posao u historiji Gorice jer je najveći izlazni transfer dosad onaj Iyayija Atiemwena koji je prešao u Dinamo za tek nešto malo više od dva miliona eura.

Razlog tome je višestruk. Gorica ove sezone niže sjajne rezultate u HNL-u i vrlo je izvjesno da će na ulasku u sljedeću sezonu igrati utakmice na evropskoj razini u kojima će si Lovrić moći dodatno podići cijenu, a ne odmaže ni interes Ivayla Peteva.

Selektor BiH prošlog vikenda je gledao Lovrića u utakmici protiv Lokomotive i želi ga u svojoj reprezentaciji. Lovrić ne bi trebao imati problema s dobivanjem državljanstva jer mu je otac iz BiH pa to što u ovom trenutku nema državljanstvo nije velika prepreka.

Kad bi nastupio za BiH njegove dionice bi se vjerojatno dodatno popele, a vjerojatno je to ono na što u Gorici, iz koje ionako cijelo vrijeme daju do znanja da je njegova otkupna cijena četiri miliona eura, računaju u mjesecima koji dolaze