Šta je teže – stići Atletiko Madrid, nadoknaditi 0:2 iz Sevilje ili 1:4 sa Pari Saint Germainom?

Sada je jasno, od utorka uveče Barselona nema čemu da se nada ni u Ligi šampiona, dok i La Liga i Kup kralja djeluju kao nemoguća misija.

Ipak, Ronald Kuman je danas, na prvom treningu poslije poraza od Parižana, poručio igračima “nema odustajanja od titule i Kupa kralja”!

Atletiko je kiksnuo na dvije od posljednje tri utakmice, bodove su odnijeli Selta i Levante, jasno je da Madriđani ne mogu da igraju kao na početku sezone do samog kraja. Uz to, Atletiko ide i Barseloni i Sevilji u goste, a 7. marta dočekuju Real Madrid koji im nikako ne leži.

Dakle, Barselona ne smije da odustane od borbe za titulu, i pored ogromnih devet bodova prednosti Atletiko Madrida.

Što se tiče Kupa kralja, poslije 2:0 u Sevilji, Barsi treba čudo, tri, ili četiri gola, zanimljivo, prije dvije godine su uspjeli da nadoknade 0:3 iz Sevilje i pobjedom 6:1 otišli finale.

Sve ovo djeluje kao preokret ravan čudu, daleko je realnije da Atletiko osvoji titulu i Sevilja prođe u finale, a to bi značilo i kraj Barsine sezone već u martu…

Revanš sa Seviljom na programu je 3. marta, u Pariz Barsa ide turistički 10. marta, kada će se vjerovatno znati i imaju li Katalonci šansu da stignu Atletiko…