Kakva sezona za Mohamed Salaha. PFA igrač godine, FWA igrač godine, igrač godine u Premier ligi i Zlatna kopačka za najboljeg strijelca u Premier ligi ove sezone. Da, uopšte nije loše.
Njegova 44 gola na svim takmičenjima su vidjeli Liverpoola kako osvaja mjesto u top četiri u Premier ligi ove sezone, zatim dostiže finale Lige prvaka, gdje će se suočiti sa Real Madridom.

Liverpoolovo pojačanje od 37 miliona funti koje je dovedeno prošlog ljeta izgleda nevjerovatno dobar posao u ovom trenutku.

I pošteno je reći da je Egipćanin apsolutno voljen na Anfieldu.
Navijači su već napisali nekoliko navijačkih pjesama za svog “Egipatskog kralja” i njegov stav i karakter je privukao srca navijača Liverpoola širom svijeta.

Međutim, Mohamed Salaha su izviždali navijači Liverpoola u pobjedi od 4-0 protiv Brightona.

Liverpool je osigurao kvalifikacije Lige prvaka sa svojom pobjedom prije nego što je Salah potvrđen kao pobjednik i najbolji strijelac Premier lige, a zatim mu je uručena Zlatna kopačka.

Međutim, Mohamed nije bio najpopularniji Salah na terenu. To je zato što je njegova kći, Meka, pravi junak.

Kako je njen otac preuzeo nagradu za najboljeg igrača lige u Premier ligi, Meka je bila zaokupljena udaranjem lopte na Anfieldu. I svaki njen dodir je dobio glasne ovacije sa Anfielda.

Nakon što je Salah pozirao za novinare sa svojom Zlatnom kopačkom, prišao je svojoj kćerki i uzeo loptu, a zatim uradio neki trik kako bi je spriječio da uzme loptu, prenosi Svijetkladjenja.com.

Ali navijači Liverpoola nisu željeli da Salah to radi. Odmah su ga izviždali, a nakon toga je Salah odmah vratio loptu Mekki – nešto što je prošlo dobro kod navijača Liverpoola. Zanimljivo je vidjeti koliko je Salah postao miljenik Anfielda.