Da li ste ikada razmišljali da pokrenete neki sopstveni biznis ili da radite nešto što bi stvorilo korist za Vas? Nešto što ste počeli raditi iz hobija i shvatili da je to dosta traženo na našem tržištu.

Kreativnost, mašta, detalji.. Dosta je toga što jednog dizajnera čini dizajnerom. Upravo takva je i Hana. Kreativna, maštovita, precizna i upravo je ona stvorila posao iz hobija.

Kako je sve počelo?

  • Photoshop i Ilustrator nikada u životu nisam otvorila, do prošle godine. Kolega me zamolio da mu napravim vizitkarticu za njegovu agenciju. Kako reče, ako iko može napraviti čudo to si ti. I eto tako je nastala moj prvi dizajn vizitkartice. Kolegu su počeli ispitivati ko mu ih je radio, a on sav sretan djelio moj kontakt. Tako odlučim da se još više “edukujem” po pitanju Photoshopa i da napravim svoju stranicu na facebooku. Sada imam dosta toga u ponudi i svakako bit će još više.

Koliko je cijenjen dizajn kod nas?

  • Svi misle da je jednostavno napraviti jednu malu vizitkarticu, ne sluteći koliko mi kao dizajneri (posebno ovi što vole detalje) uložimo truda u to malo čudo, koje promoviše Vaš posao.
    Dizajn kod nas još uvijek nije toliko cijenjen, npr logo u Sloveniji je naplaćen oko 200 KM, dok kod nas kad kažemo 100 KM, to zvuči puno. Vjerujte mi da ono što će Vaš posao poboljšati i učiniti posebnim nikada ne košta puno.

Koliko je potrebno vremena da se napravi jedna vizitkartica a koliko logo?

  • Za vizitkarticu sve zavisi od želje klijenta. Imate onih jednostavnih, gdje treba nekih desetak minuta, a imate i onih malo detaljnijih gdje je potrebno najviše pola sata. Što se tiče logotipa, tu treba malo duže, ali i to zavisi od vrste logotipa. Najlakše je napisati naziv firme i promjeniti font i to učiniti logom. Svakako, ja klijentima šaljem izgled urađenog i onda se uz dogovor rješavaju ostali detalji, ukoliko treba neka ispravka i slično.

Šta sve imaš trenutno u ponudi i šta se najviše traži?

  • Sad za sad ono što se najviše traži jesu svakako vizitkartice, ali i posteri za dječicu. A što se tiče same ponude, sve što zamislite od dizajna, ja napravim. Dakle, reklamni materijal za firme (vizitkartice, logotipi, rokovnici, kalendari, letci, brošure, katalozi), posteri za djecu u vidu rođendanskih poklona, poklon kartice, članske kartice, pozivnice za rođendane, pozivnice za vjenčanja i mnogo toga drugog, što svakako možete vidjeti na mojoj stranici.

Za narudžbe možete posjetiti H'design

Izvor: SOP.BA