Golman ekipe Sloge iz Siminog Hana, koja je izborila plasman u Premijer ligu BiH, Franko Lalić, govorio je za naš portal o utiscima nakon minule sezone, kao i mogućnosti odlaska iz kluba.

Sloga Simin Han se ne šali i Azmir Husić čini sve da od ove ekipe napravi respektabilnu momčad koja će se čak boriti za evropska takmičenja naredne sezone. Tu činjenicu priznaje i Lalić za naš portal, koji ističe da Husić pravi ozbiljnu priču od ove ekipe.

Također, govorio je o utiscima kroz sezonu.

“Na početku sezone je predsjednik Azmir Husić postavio kao primarni cilj ulazak u Premijer ligu i tokom cijele sezone nismo odustajali od tog cilja, iako smo u jednom dijelu bili i na četvrtoj poziciji. To je bilo jer smo imali pad u igri i već onda su nas svi otpisali.”, počinje razgovor za SOP Franko Lalić, pa dodaje:

“Ipak, nakon utakmice sa Olimpikom napravili smo niz od 13 utakmica gdje smo imali 12 pobjeda. Cijelu sezonu smo se nosili sa pritiscima od strane medija,a i svaka utakmica je bila finale,jer je Olimpik čekao naš kiks. Na kraju smo ostvarili naš cilj, a siguran sam da ćemo u Premijer ligi biti pravo osvježenje i da predsjednik Azmir Husic sa pojačanjima koje je vec sad doveo,radi jednu ozbiljnu priču i klub koji se može boriti za sami vrh bh. nogometa.”

Naravno, nije moglo proći bez pitanja o njegovom ostanku ili odlasku iz kluba.

“Ja već sada imam nekoliko ponuda iz Bih premijer lige, ali mi je prioritet odlazak u inozemstvo,tako da po svemu sudeći neću ostati u Slogi,jer je trenutno za mene otežavajuća okolnost što je smanjen broj stranaca sa 6 na 4”

Izvor: SOP.BA