Golman ekipe Sloge iz Siminog Hana, koja je izborila plasman u Premijer ligu BiH, Franko Lalić, govorio je za naš portal o utiscima nakon minule sezone, kao i mogućnosti odlaska iz kluba.

Sloga Simin Han se ne šali i Azmir Husić čini sve da od ove ekipe napravi respektabilnu momčad koja će se čak boriti za evropska takmičenja naredne sezone. Tu činjenicu priznaje i Lalić za naš portal, koji ističe da Husić pravi ozbiljnu priču od ove ekipe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, govorio je o utiscima kroz sezonu.

“Na početku sezone je predsjednik Azmir Husić postavio kao primarni cilj ulazak u Premijer ligu i tokom cijele sezone nismo odustajali od tog cilja, iako smo u jednom dijelu bili i na četvrtoj poziciji. To je bilo jer smo imali pad u igri i već onda su nas svi otpisali.”, počinje razgovor za SOP Franko Lalić, pa dodaje:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Ipak, nakon utakmice sa Olimpikom napravili smo niz od 13 utakmica gdje smo imali 12 pobjeda. Cijelu sezonu smo se nosili sa pritiscima od strane medija,a i svaka utakmica je bila finale,jer je Olimpik čekao naš kiks. Na kraju smo ostvarili naš cilj, a siguran sam da ćemo u Premijer ligi biti pravo osvježenje i da predsjednik Azmir Husic sa pojačanjima koje je vec sad doveo,radi jednu ozbiljnu priču i klub koji se može boriti za sami vrh bh. nogometa.”

Naravno, nije moglo proći bez pitanja o njegovom ostanku ili odlasku iz kluba.

“Ja već sada imam nekoliko ponuda iz Bih premijer lige, ali mi je prioritet odlazak u inozemstvo,tako da po svemu sudeći neću ostati u Slogi,jer je trenutno za mene otežavajuća okolnost što je smanjen broj stranaca sa 6 na 4”

Izvor: SOP.BA