Liverpul je neprikosnoven i daleko najbolji u Premijer ligi, čak i kada igra ispod svog nivoa.

Četa Jirgena Klopa u ponedjeljak je opet to dokazala – kada je gubila od Vest Hema, kada je evidentno da ih ne ide kao do sada, a opet su dali dva gola i mogli barem još toliko.

Koliko je moćan Liverpul ove sezone, potvrđuju i podaci o čuvenim rekordima Mančester Junajteda iz 1999. godine, kada je osvojena “tripleta”, i Arsenalovih “Nepobjedivih”.

Već sada, 11 kola prije kraja, Liverpul je osvojio isti broj bodova kao čuveni tim Junajteda 1999. godine.

Takođe, sa 26 pobjeda, izjednačen je rekord Arsenalovih “Nepobedivih”, koji su te sezone 2003/04 imali učinak od 26 trijumfa i 12 remija.

Nema dileme da će Liverpul postaviti rekorde koje još dugo niko neće uspjeti da obori, a jedan od njih možda bude i najranije osvojena titula.

Liverpulu je potrebno matematički još četiri pobjede, i u najboljem slučaju, titulu može da proslavi prije reprezentativne pauze, 21. marta!

Na to treba dodati i da je Liverpul u odličnoj poziciji da obori i rekord Mančester Sitija od 100 osvojenih bodova, igri su još 33, a njima nedostaje 21 da ga izjednače, odnosno 22 da ga obore. U prevodu – još sedam pobjeda na 11 utakmica, i pritom Liverpul smije da izgubi preostale četiri!

Ni tu nije kraj, Liverpul je izjednačio rekord Sitija sa 18 pobjeda u nizu u Premijer ligi, i na 44 utakmice u nizu je neporažen!

Ako na to dodamo je Liverpul osvojio Ligu šampiona, prije toga igrao još jedno finale koje je izgubio od Real Madrida, sa titulom u Premijer ligi, ovaj tim Jirgena Klopa pretenduje da postane najbolji engleski tim u istoriji.

Za sada, ovo će definitivno biti najbolja sezona jednog engleskog tima, za ostalo, sačekaćemo još malo.

Loading..