Da li vjerujete u ljubav na prvi pogled? Pitanje koje je toliko često postavljano, da je njegov odgovor izblijedio i da je čitava suština pitanja izblijedila, a nije trebala!

To pitanje mnogi postavljaju, mnogi odgovaraju, a mnogima se ljubav na prvi pogled ne dešava zapravo. A onome kome se desi, ne može na pravi način da iznese svu tu emociju koja mu se dešavalo tih trenutaka dok je gledao osobu koju prvi put sreće, a koju tako gleda, kao da je zna godinama.

To je osjećaj koji je zaista teško opisati. Iako sam, kao autor ovog teksta, imao dodira sa time, vjerovatno vam neću moći napisati sve ono što sam ja osjećao tih trenutaka. Tih, hajmo reći, nekoliko sekundi, ali nekoliko sekundi neke očaravajuće doze pozitivnosti, vibracija, hemije, svega onoga što čovjeka čini sretnim.

Pogledate osobu prvi put, a ona vam uzvrati identičan pogled, izazovan, a u isto vrijeme nevin. Čudan, a u isto vrijeme očaravajući. U njenim očima vidite budućnost. O da, reći ćete: “Pa kakvu budućnost, vi je i ne poznajete?”, ali ja ću odgovoriti: “Poznajem sada, vrlo dobro i već smo isplanirali budućnost!”.

I onda, kada se pogledi sretnu, osjetite da to ranije niste doživjeli i da je to neka viša dimenzija. Baš kao da plovite i u potpunosti uživate u ljepotama okeana.

Nisam ranije vjerovao u toliku emociju okovanu u samim pogledima, ali sada vjerujem. Vjerujem, jer su upravo te oči koje sam tako jako gledao i žarko želio da mene gledaju, postale moja svakodnevnica. Gledaju me sada svaki dan i žele me, baš kao što ja želim nju.

Želim, zaista želim da i vi to doživite, jer čitajući ovaj tekst sigurno ne možete u potpunosti razumjeti šta sam htio objasniti. Da vam priznam, od početka pisanja teksta sam znao da se to ne može opisati, ali želim vam skrenuti pažnju – dobro pratite poglede, jer u pogledu je ljubav!