Luka Modrić na udaru je ekstremnih navijača iz Dalmacije koji mu prijete ubistvom, pa čak i klanjem zbog promjene iskaza tokom svjedočenja u korist osuđenog nekadašnjeg direktora Dinama Zdravka Mamića.

Modrić je izgubio podršku dijela navijača i postao omražena figura hrvatskog fudbala otkako je promijenio iskaz na suđenju Mamiću, zbog čega je optužen za klevetu, pa će se naći pred sudom.

Uvredljivi grafiti na njegov, ali i na račun Dejana Lovrena, halfa reprezentacije “kockastih” koji je takođe mijenjao iskaz u korist Mamića, sve češća su pojava širom zemlje.

Na “Instagram” profilu “Balkanski navijači” objavljene su zastrašujuće fotograFije nepoznatog autora. Na jednoj od njih neko drži nož na Modrićevom vratu, dok je na drugoj kapiten reprezentacije – obješen.

Nedavno je pored Šibenika osvanuo veliki transparent na kojem su precrtana imena Luke Modrića, zvijezde Real Madrida, i Dejana Lovrena, člana Liverpoola.

“Kontra mraku, kontra sili – sve izgubili dabogda”, pisalo je na transparentu, koji nije skrivao nezadovoljstvo rukovodećom garniturom hrvatskog fudbala i pojedinim igračima.

Navijači splitskog Hajduka godinama su u ratu sa Mamićem, kojeg optužuju za nemoć “bilih” da osvoje titulu u Hrvatskoj.

Sportske