Zdravko Mamić je nakon presude Suda u Osijeku odlučio svoj život preseliti u Međugorje, kako bi pokušao izbjeći izležavanje višegodišnje zatvorske kazne.

On je sinoć bio gost u emisiji Pressingu na N1, gdje se očitovao na pitanje voditelja o tome planira li preuzimati neki klub u BiH, te hoće li pokušati ovdje napraviti “novi Dinamo”.

“Ja inače ovdje imam jako dobre relacije i ukoliko mi budu sigurnosne mogućnosti takve da mogu hodati po stadionima i utakmica, onda postoji velika mogućnost da ću se na ovaj ili onaj način uključiti. Zato što imam veliki broj prijatelja u Savezu BiH, u Želji, Sarajevu, Gabeli, Širokom, Zrinjskom, u svim gradovima širom BiH. Nema grada gdje ja nemam prijatelja. Prema tome, bavit ću se onim što volim”, kazao je Mamić.

Mamić se osvrnuo i na svoj religijski odnos sa igračima u Dinamu čiji je igrački kadar godinama sastavljen pretežno od tri najdominantnije religije na ovim prostorima.

“Ja sam vjernik. U Dinamu ima katolika, pravoslavaca i naravno muslimana. Ja sam napravio tamo njima i prostoriju i kapelicu da mogu klanjati i upražnjavati svoju vjeru. I onda njima kažem: Kakvi ste vi ljudi? Svi kada izlazite na teren vi se klanjate travi, i onda zovete Boga i Alaha, i kažete daj da pobijedim. A šta ste vi Bogu dali?”, kazao je Mamić.