Bosanskohercegovački internacionalac Samir Memišević imao je uspješnu sportsku godinu u Holandiji, gdje nastupa za holandski Groningen.

Memišević je u toku 2017. godine u više navrata izabran u najbolji tim nekoliko odigranih kola u holandskoj najjačoj fudbalskoj ligi. Ima potpuno povjerenje trenera kluba, pruža odlične partije i zasluženo je prvotimac kluba iz Holandije.

Kontaktirali smo Memiševića kako bi sumirali njegove igre i uspjeh u protekloj 2017. godine, a on nam se vrlo rado odazvao na poziv za intervju.

SOP: Obzirom da je ova godina iza nas, kakav bi komentar na spomenutu ostavio i kakva je ona bila osobno za tebe, kada je u pitanju fudbalska karijera?

“Hvala prije svega , može se reći da je ova godina bila vrlo dobra. Postigao sam dosta dobrih stvari, ali svakako uvijek može bolje. Ja sam svakako prezadovoljan, jer razvoj moje karijere ide uzlaznom putanjom, što je na kraju najbitnije.”

SOP: Da li očekuješ u narednom periodu neke nastupe u dresu reprezentacije BiH i kakav je tvoj komentar povodom biranja novog selektora, da li imaš nekog favorita?

“Što se tiče reprezentacije, ja svaku odluku poštujem, kao što je bila i odluka Mehmeda Baždarevića da me ne pozove među Zmajeve. Uvijek ću biti tu za reprezentaciju, jer BiH je moja država. Dao bih sve za nju, jer sam čistokrvni Bosanac. Što se tiče selektora, meni je iskreno svejedno ko god da bio, jer moje je da igram, a na selektoru da prepozna taj kvalitet koji je za reprezentaciju ili ne.”

SOP: Kakvi su planovi u narednoj godini, ostaješ u Holandiji ili?

“Moja karijera ide u dobrom smjeru, ja sam zadovoljan, a ljudi u Groningenu prezadovoljni sa mnom, tako da se meni ne žuri. Ponuda zaista ima mnogo, ali oni čekaju pravu jer i oni žele da zarade na meni, jer su dosta uložili već sada u mene. Tako da, za sada ja se osjećam sretno u Groningenu i tu sam fokusiran.”

Izvor: Sop.ba / Razgovarao: Edin Ridžal