Fudbalska reprezentacija BiH će 27.03. od 20 sati igrati prijateljski susret protiv selekcije Senegala, a danas je selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki, objavio spisak fudbalera koji će konkurisati za pomenuti susret, kao i za meč protiv Bugarske.

Poziv je upućen i bh. fudbaleru Samiru Memiševiću, koji uspješno brani boje holandskog Groningena. Naravno da je defanzivni fudbaler holandske ekipe, koji se inače često nađe u timu kola holandske lige, obradovao pozivu Roberta Prosinečkog, što je potvrdio i za portal SOP nakon objavljivanja spiska našeg selektora.

“Iako nije prvi put da sam pozvan u reprezentaciju BiH, svakako da mi je velika čast i da sam ponosan na sebe što sam uvršten u najbolju selekciju svoje države.”, rekao je Memišević za portal SOP, te nastavio:

“Mislim da igram u dobroj formi, tako da je selektor odlučio da mi ukaže šansu, a ja se nadam da ću istu iskoristiti.”

Na pitanje šta očekuje u naredne dvije prijateljske utakmice koje igra naša reprezentacija, Memišević je rekao:

“Što se tiče dvije prijateljske utakmice reprezentacije BiH protiv Senegala i Bugarske, bit će to prave provjere za nas, nadam se svakako dobrom rezultatu, iako mislim da rezultat nije taj koji je baš u prvom planu.”, kaže defanzivac Groningena za naš portal.

Izvor: SOP.BA, Razgovarao: Edo Ridžal