Ashat Idrizović sportski menadžer i jedan od suvlasnika sportske agencije Arena Sport Agency, izjavio je da je njegov klijent i nekadašnji nogometaš Zrinjskog Igor Savić spreman igrati eventualni prijateljski meč s Rusijom.

Iako je većina bh. nogometaša poručila da neće igrati protiv Rusije, Idrizović tvrdi da bi se Savić odazvao u slučaju da dobije poziv i da će učiniti sve što kaže Nogometni savez BiH.

“Zašto ne? Bio bi zainteresovan. Učinit će sve što kaže NS BiH, a odgovori Pjanića i Džeke su specifična igra. Uostalom, ovo je politička priča. Ipak, ljudi u BiH doživljavaju Rusiju kao prijateljsku zemlju”, rekao je Idrizović za RB Sport.

Podsjetimo, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Igor Savić (21) napustio je Zrinjski i potpisao za Torpedo iz Moskve početkom ovog mjeseca.

Sjajni veznjak je s ruskom ekipom potpisao ugovor do juna 2025. godine te je jasno da na njemu planiraju graditi budućnost. Zrinjski je, prema informacijama Transfermartka, ovom prilikom inkasirao 500.000 eura, ali i ostao bez važnog igrača usred sezone u kojoj brane titulu prvaka BiH.

Ovaj rođeni Mostarac je standardni član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u decembru prošle godine debitovao je i za A selekciju BiH u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država.