Reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak je izgubila od Kipra s 3:2, i to nakon vodstva od 2:0.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su za samo 11 minuta uspjeli primiti tri gola i to iz sličnih akcija, a nakon utakmice igrači i selektor su primili brojne kritike.

Ruku na srce, zasluženo. Krenut ćemo od našeg Asmira Begovića.

U posljednje vrijeme mnogo je na udaru navijača BiH, iskreno nije mogao ništa kod primljenih golova, ali od kako je prešao u Chelsea, žestok je pad u njegovoj formi. Što je i logično, jer nije uspio izboriti status prvotimca pored sjajnog Belgijanca, Courtoisa.

Ove sezone je potpisao za Bournemouth, za sada je standardan i iskreno se nadamo da će se vratiti stari Bega.

Ne može se ne spomenuti ni Sead Kolašinac, koji je bio i asistent na toj utakmici. Ipak, uprkos njegovoj borbi, zakazao je u toj utakmici, jer su sve tri akcije započele na njegovoj strani, gdje su on i Šunjić i Bičakčić ispadali u odbrani kao naivci.

Treba spomenuti i Vedada Ibiševića koji se ponajviše našao na udaru navijača, ali niko ne spominje da ga je selektor Mehemed Baždarević stavio na poziciju polu-špica, koju Vedo nikada do sada nije igrao.

Ipak, pristao je igrati i žrtvovati se za reprezentativni dres. Ne trebamo zaboraviti da se htio i oprostiti od reprezentacije, ali je na isistiranje čelnih ljudi NSBiH pristao igrati ove kvalifikacije i tako pomoći Zmajevima.

Također, najbolji strijelac reprezentacije BiH u historiji, Edin Džeko je bio nevidljiv na utakmici. Štoperi Kipra su ga u potpunosti zaustavili, a navijačima nije jasno kako, jer se Dijamant prošle sezone poigravao sa italijanskim odbranama u Seriji A i dobio titulu najboljeg strijelca.

Nakon utakmice i blamaže oglasili su se i bivši igrači naše reprezentacije, među kojima je i Zvjezdan Misimović koji je otkrio šta to nedostaje reprezentaciji BiH da bi bila ona stara.

Rekao je da nedostaje neko da preuzme odgovornost i ulogu vođe na terenu. Naravno, dok je on nosio dres reprezentacije, većinom je on to bio. ODREĐEN I PRITVOR – Uhapšen otac Muhameda Bešića, opširnije o tome klikom

OVDJE. Ono što je sigurno, jeste da, NAŽALOST, reprezentacija BiH nikada više neće imati Zvjezdana Misimovića, Harisa Medunjanina ili Emira Spahića koji će na sebe preuzimati odgovornost i voditi reprezentaciju ka boljim vremenima.