Navijači Liverpoola ovih dana imaju mnogo razloga za slavlje. Nakon 11 godina na korak su od finala Lige prvaka, a njihov Mo Salah zaludio je čitav svijet.

Mostar je danas bio u bojama Redsa. U Shankly’s Pub-u u Ulici Ante Starčevića održano je 14. državno okupljanje navijača Liverpoola iz cijele BiH u organizaciji Official Liverpool Supporters Club (OLSC) BIH.

Oko stotinjak navijača kluba s Anfielda došlo je u mostarski Shanky’s Pub kako bi se družili uz utakmicu Liverpool – Stoke. Okupljanje je počelo u 10:00 sati, a prvi su došli navijači iz Tuzle.

„Očekujemo preko stotinjak navijača Liverpoola iz cijele BiH. Gledat ćemo utakmicu Liverpool – Stoke, a pošto se ona igra u ranijem terminu, družit ćemo se cijeli dan. Možda ova utakmica za nas i nije od nekog rezultatskog značaja, ali je važna iz razloga što možemo osigurati to 4. mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Mada, mi smo svi uvjereni kako će momčad Jurgena Kloppa osvojiti ovogodišnju Ligu prvaka, te se tako izravno plasirati u ovo natjecanje i dogodine“, kazala nam je Adrijana Prskalo ispred organizatora Fan Cluba Liverpool BiH.

„Ovo okupljanje je i humanitarnog karaktera jer smo na poluvremenu skupljali novčane priloge. Još se nismo odlučili kome će novac ići, ali svakako će završiti kod onih kojima je najpotrebnije. Vrijedi spomenuti kako je Fan Club navijača Liverpoola BiH i službeno priznat od FC Liverpool prošle godine. Od iduće sezone dobivat ćemo ulaznice izravno od Liverpoola, te će preko ovog Fan Cluba navijači iz BiH moći ići na utakmice na Anfieldu.

Ekipa iz Shankley’s Pub-a je već par puta išla na Anfield preko navijača iz Hrvatske jer su mogli biti članovi njihovog ogranka, a od sljedeće sezone to će se moći raditi i preko Fan Cluba iz BiH.

„Fan Club Liverpool iz BiH djeluje već 9 godina i tradicionalno organizira većinom dva godišnja okupljanja, koja su uvijek humanitarnog karaktera. Navijači Liverpoola iz BiH su prvi pokrenuli i regionalno okupljanje koje se održalo u Sarajevu 2013. godine i okupili su se navijači iz svih zemalja regije. Od tada sve zemlje bivše države organiziraju jedno godišnje okupljanje i to je stvarno jedna lijepa priča.“

A, što se tiče igara Liverpoola ove sezone, navijači su i više nego zadovoljni.

„Mogu vam iskreno reći kako nas je Liverpool jako ugodno iznenadio igrama ove sezone u Ligi prvaka. Ja osobno, a i svi ovdje prisutni, uvjereni smo kako će Redsi ove godine osvojiti svoj šesti naslov osvajača Lige prvaka. Definitivno igraju najljepši i najatraktivniji nogomet u Europi“, zaključila je Adrijana Prskalo.

Dnevnik.ba