VAR tehnologija, toliko najavljivana tehnologija, mogla bi da dobije veliki udarac na najvećoj sceni.

Mnogo pažnje se posvetilo sinoćnoj utakmici Srbije i Švicarske, te duelu u kaznenom prostoru kada je Aleksandar Mitrović oboren u zagrljaju dvojice igrača Švicarske, a sudija Felix Brych pokazao kontra faul.

Poslije utakmice mnogi su širom svijeta okarakterisali ovo kao krađu, te su se pitali za šta služi VAR ako se ovakve situacije ne gledaju, a jedan od onih koji je najdalje otišao bio je Rio Ferdiand koji je ovo nazvao pljačkom i džeparenjem.

Ipak, jutro poslije ove utakmice oglasio se i VAR na Twitteru, te bi njihovo saopštenjo moglo doprinjeti skandalu velikih razmjera.

– VAR je automatski premotao snimak tokom utakmice Srbije i Švicarske. ‘Tiha provjera’ je završena i sugerisano je sudiji Brychu da zvanično pregleda snimak. Samo glavni sudija može da zatraži zvaničan pregled kako bi bi potvrdio svoju odluku. A ovom prilikom je bio zadovoljan svojom odlukom na terenu, stoji u saopštenju VAR-a na Twitteru.

Potpredsjednik FSS-a Savo Milošević, kako smo već objavili, potvrdio je da je Fudbalski savez Srbije uputio žalbu FIFA-i, na suđenje Felixa Brycha u utakmici Švicarske i Srbije.

fokus.ba