Svi znamo da žene vole komplimente, ali muškarci su još gori vjerovali vi to ili ne. Obožavaju da čuju lijepe reči. Njihova sujeta je tako osjetljiv teren da možete vrlo lako da skliznete i da napravite katastrofu.

Obratite pažnju na rečenice koje vama zvuče kao kompliment, a njima nabijaju komplekse, pa je bolje da ih nikada niste ni pomislile, a kamoli izrekle.

Divan ručak, ali ja bih to bolje

Kad se već potrudio i napravio ručak, dovoljno je da kažeš “Divan ručak, hvala ti.”

Naravno da bi ti to bolje, svaki dan kuhaš, ali cijeni to što se potrudio da te iznenadi i da te zamijeni.

On će ovo shvatiti ne kao kompliment, već kao kritiku, prijekor, kao da nije dovoljno dobar, a ti ćeš ispasti nezahvalna. Teško će se on ponovo odlučiti da te ponovo iznenadi nekim specijalitetom.

Ti si prava bebica, ko dijete da imam

Hiljadu puta do sada je napisano i rečeno da su muškarci Alfa mužjaci, da im je u krvi da budu dominantni, muškarčine, vođe. Ovakva tvoja izjava će ga zaprepastiti iako ti ništa loše nisi mislila. Pomisliće da ga gledaš kao klinca, a da se ti postavljaš kao mama.

Imaće utisak da u njemu ne vidiš jakog i sposobnog muškarca. Još je gore ako ti ovaj “kompliment” izleti pred prijateljima. Ukopaćeš ga totalno. On ne želi da ga ti gledaš kao bebu, nego kao muškarca koji je sposoban da tebe i eventualno vašu djecu izvede na pravi put.

Umjesto toga možeš mu reći ” Sviđa mi se što si sačuvao dijete u sebi. Ti si sve u jednom.” Ovakav kompliment će mu podići moral i pokazati mu da vi zaista cijenite sve njegove osobine.

Najbolji si od svih do sada

Jasno je njemu da ti nije prvi, ali nemoj da mu ubacuješ u glavu ostale muškarce sa kojima si bila. U krevetu je samo vas dvoje i tako treba i da ostane.

Koliko god on nije ljubomoran, vrteće mu se po glavi šta si ti to sa drugima radila, da li si svima izgovorila tu rečenicu i da li on ipak radi nešto što tebi baš i ne prija. Probudićeš u njemu nesigurnost, a to je osobina koje se svaki muškarac boji. Ne daj bože da krene da ispituje, dovešćeš oboje u jako neprijatnu situaciju.

Reci mu “Svidja mi se kad mi radiš to i to”, izbjeći ćeš haos u njegovoj glavi i postići ćeš da on bude sigurniji u vaš odnos u krevetu, a i van njega, jer ćeš tim komplimentom pokazati da si otvorena i opuštena sa njim.

Ne mogu da vjerujem da si to sam popravio

Svaki muškarac želi da ti budeš uvjerena da on umije da popravi sve po kući. On se tako osjeća superiorno i sposobno. Napravićeš pravi udarac na njegovu muževnost ako pokažeš iznenađenje što je on zamijenio crevo na veš mašini. Pobogu, pa nije nesposoban, to je njemu normalno.

Umjesto da se iznenadiš reci mu “Pravi si majstor. Znala sam tačno da sam izabrala pravog muškarca.” Ovakvim komplimentom njegovo samopouzdanje će porasti do neba, a ti ćeš imati ličnog majstora za sve popravke po kući.

Volim taj tvoj čupavi stomačić, pravi si meda NEĆETE VJEROVATI ŠTA DJEVOJČICA IZ SRBIJE RADI DJEČAKU IZ ŠKOLSKE KLUPE NA ČASU! Više klikom ispod

OVDJE Opasan udarac na ego. Iako je to tebi slatko i simpatično, njemu nabija komplekse. Muškarci su osjetljivi po pitanju izgleda skoro u istoj mjeri kao i žene. Iako tebi ne smeta to sto je on nabacio koje kilo i sto je maljav, njemu ce da povrijedi sujetu u velikoj meri. Nemoj da se začudiš ako počne da posjećuje teretanu i krene na depilaciju.